יש לכם שאלה? לנו יש תשובה

צ’ק דחוי הינו צ’ק שמועד הפירעון הקבוע בו מאוחר למועד מסירתו לגבייה

ניכיון צ’ק משמעו תשלום במזומן של הסכום הקבוע על צ’ק הדחוי וזאת לאחר הפחתת עמלה בגין השירות.

עלות שירות ניכיון השיק נקבעת בין קבוצת MRL ובין הלקוח בהתאם למספר פרמטרים:
היקף העסקה סכום הצ'ק מועד הפירעון הצ’ק (ככל שהמועד רחוק יותר, כך העמלה גבוהה יותר). אופי הלקוח – ענף פעילות הלקוח, ותק עסקיו ואיתנותו הכלכליתגילום סיכון בין הלקוח ללקוחויתיו.

כן. לאחר פרעון הצ’ק מופקת חשבונית מס כדין בגין עמלת ניכיון הצ’ק.

רישום המילים "למוטב בלבד" על גבי צ’ק הופך את הצ’ק לבלתי סחיר, כלומר לא ניתן להעביר אותו לאחר ורק המוטב על גבי הצ’ק יכול לפדות אותו. על כן ככל ושם קבוצת MRL אינו מופיע על גבי הצ’ק כמוטב, לא ניתן לנכות צ’ק הכולל את הכיתוב למוטב בלבד. על אחת כמה וכמה כאשר מופיע קרוס (שני קווים אלכסוניים) עם הכיתוב למוטב בלבד.

התנהלות מול חברה מובילה בתחומה המספקת מעטפת של שירותים פיננסיים, בעלת רישיון למתן אשראי הפועלת תחת פיקוח של רשות שוק ההון. צ’ק דחוי שהופך למזומן וגורם לשיפור תזרים המזומנים באופן מיידי.תיכנון מהלכים קדימה על ידי שליטה בתזרים המזומנים ובחירת הצ’קים לניכיון. ברכישת סחורות ושירותים, שירות ניכיון צ’קים מאפשר לבצע את הרכישות עם הנחת מזומן, שלרוב יותר משתלמת לעומת עלות ניכיון צ’קים. מינוף העסק ללא צורך בהגדלת אשראי או ניצול בטחונות נוספים. פתרון פרטקטי מהיר ונוח נטול בירוקרטיה. עמלות אטרקטיביות.
שירות מהיר ומקצועי.

אשראי חוץ בנקאי כולל, בין השאר, ניכיון צ’קים והלוואות מסוגים שונים הניתנות על ידי גוף שאינו בנק, אך כן מוסדר בחוק ובעל רישיון מתאים ומפוקח כמו קבוצת MRL. חשוב מאוד לא לקחת אשראי חוץ בנקאי מכל סוג מגופים שאינם מפוקחים ואינם מחזיקים ברישיון תקף לפעילותם!!!

המסגרת אשראי הניתנת כחלק מההלוואה, אינה משפיעה כלל על מצב הלקוח בבנק בו מתנהל חשבון הבנק שלו, אך מאפשר ללקוח להנות מאפיק מימוני נוסף לביצוע עסקאות ומינוף העסק שלו.

ריבית נמדדת באחוזים ומהווה את הסכום הכספי אשר משולם על ידי לוקח ההלוואה למלווה לתקופת זמן מסויימת, הריבית נקבעת בהתאם לשירות הנדרש ובהתאמה אישית לכל לקוח.

בנק ישראל מפרסם את גובה הריבית אחת בחודש וריבית זו מהווה את אחוז הריבית הבסיסית לאשראי לא צמוד. נגיד בנק ישראל מודיע על השיעור של הריבית ביום שני אשר קודם ליום חמישי האחרון של אותו חודש כאשר בפועל השינוי נכנס לתוקפו רק ביום חמישי.

מאמרים שלנו